Buffoon and Dullard
Twee beelden gemaakt van gemengde materialen. Voornamelijk gevonden hout, karton, papier. Multiplex. In de eerste fase waren het stripachtige, karikaturale figuren. Of strip achtige figuren. Een beetje weid, maf, gek, raar, idioot. Hansworst, sufferd, clown, weido, mafkees. Zoiets. In een tweede fase zijn de strip achtige figuren, verzaagd, verknipt, verwrongen, uitgezaagd, veranderd. Daarna zijn er weer nieuwe composities van gemaakt en zijn deze beelden er uit ontstaan. Er zijn dus onderdelen vervangen en weggelaten. Er is daardoor een abstracte laag overheen gekomen, waardoor er een ander beeld met een andere betekenis is ontstaan.
Eigenlijk leest nooit iemand bordjes bij de beelden
Eigenlijk leest nooit iemand bordjes bij beelden. Hansworst en Sufferd. In nederland engelse termen en namen geven, is eigenlijk heel gewoon. Meestal wordt er overheen gelezen. Dus waarom niet gewoon een paar rare weirde namen, waar niemand van wakker ligt. Kijken wat er dan gebeurd. Niks dus, eigenlijk. Beide beelden hebben jarenlang bij meerdere grootste prestigeuze bedrijfsverzamelgebouwen gestaan. Bij de entree, bij de lobby, receptie, ontvangsthal, in de gang. De top van mensen in strakke pakken, de zakenwereld, commissarissen, CEO’s en shareholders en hedgefunds directors. Nooit heeft iemand er aanstoot aan genomen of er iets over gezegd. De normaalste gang van zaken.
Buffoon = a ridiculous but amusing person; a clown. Hansworst, een vreemd persoon, maar interresant, lachwekkend, clownesk. Een harlekijn of clown. Dullard = a slow or stupid person. Sufferd of een sukkel.
Zoektocht
Het is in feite een soort zoektocht. Je zou het ook kunnen zien als een collage techniek, collage op collage, weer uitgezaagd en verder als bron gebruikt voor de volgende collage. Met knippen en plakken, uitzagen, lijmen, vastnieten en aan elkaar schroeven, experimenteren, proberen, zoeken, anders leggen en weer doorgaan. Het heeft ook iets tijdelijks. Het kan maar door blijven gaan. Het is ook gemaakt van gevonden materialen, waardoor het tijdelijke en het hergebruik, net als bij een collage steeds weer verder gaat.